16 Haziran 2012 Cumartesi

BATIDAN GELEN İBLİS, Paul Doherty

BATIDAN GELEN İBLİS, Paul Doherty
BATIDAN GELEN İBLİS
Paul Doherty
Tarihi, hayata yeniden getirmeyi amaçlayan Paul Doherty'in üçlemesinin ilk kitabı olan Batıdan Gelen İblis; sizleri Antik Mısır'ın dünyasına yolculuğa çıkartacaktır. Üçlemenin diğer iki kitabının adları ise Çakalın Yılı ve Kobranın Yılı'dır.

Doherty, tarihi veriler ve kendi tarih tutkusuyla birlikte yoğurduğu bu üçlemenin ilk kitabında; Akhenaten ve Nefertiti gibi tarihi kişilikleri canlı kanlı olarak karşınıza çıkartıyor. O dönemde yaşanan olayları, hem öğreniyor hem de hayalinizde canlandırarak büyük bir maceraya katılıyorsunuz. Kitap, MAHU adındaki o dönemin POLİS ŞEFİ'nin itiraflarından yola çıkılarak romanlaştırılmıştır. Antik Mısır hakkında bilgi almak istiyorsanız, bu kitabı okumanızı salık veririm. Sade bir dille yazılan bu kitapla, Antik Mısır'ın ortasında bulacaksınız, kendinizi..

Mahu, Güney'in Maymunu..

Bir çocuk düşünün ki, maymuna benzetiliyor. Aşağılanıyor. Babası tarafından bile görülmek istenmiyor. Annesi ölmüş. Halası büyütmüş, ama halasına büyük bir nefret besliyor. Tüm bu duygularla büyüyen Mahu, ileride görecek ki, en doğru kişi kendisiymiş. Kendinden kat ve kat ucube bir Firavun'a hizmet edecek. Onun can yoldaşı olacak. Ensest ilişkilere, komplolara ve suikastlara şahit olacak. Ama her defasında hepsinden sağ salim kurutlarak, Maskeli Kişi'nin en sevdiği ve güvendiği adam olacak.

Polis Şefi Mahu'nın lahitinden alınan verilerin ışığında yazılmış bu romanda; tüm olaylar Mahu etrafında dönmektedir. Bu ilk kitapda, Maskeli Kişi (Akhenaten) ve Nefertiti başrollerde olacak. Onların heyecan dolu ve bir o kadarda iğrenç yaşamlarına şahit olacaksınız. Diğer başrollerde ise, KAP'ın çocukları -ki Mahu'nun da eğitim aldığı okuldaki arkadaşları- gelmektedir.

Daha öncede, tarihi içerikli romanlar için de söylediğim gibi; tarihi romanlaştırılmış şekilde öğrenmek çok eğlenceli ve daha akılda kalıcı. Antik Mısır'a ilginiz varsa ve o dönemleri yaşamak istiyorsanız bu üçlemeyi kaçırmayın derim.

Diğer kitap yorumlarım için tıklayınız.

Hiç yorum yok: